Gang van zaken


Het onderstaande is beslist geen keurslijf, maar geeft u een houvast, een globaal beeld van wat en wanneer iets moet gebeuren.

Dag 1
Het is belangrijk om een overlijden zo snel mogelijk bij ons te melden. U krijgt direct contact met een van onze uitvaartverzorgers die bij u langskomt om de uitvaart te bespreken. Ook maken wij dan afspraken over het verzorgen van de overledene. Verder moet u besluiten of u kiest voor begraven of cremeren. Zo mogelijk stelt u in overleg met de uitvaartverzorger al dezelfde dag de rouwkaart en eventuele rouwadvertentie op.

Dag 2
De volgende dag worden de details verder doorgenomen. Daarbij kunnen meerdere familieleden aanwezig zijn. Alles is dan bespreekbaar. U spreekt in overleg met elkaar de keuzes door over de ceremonie, de sprekers, de muziek, de kist, de kaarten en de advertentie, de koffietafel, eventueel een fotograaf en alles wat u verder van belang vindt.

De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat u niets vergeet en houdt de tijdsplanning in het oog. U hoeft zich alleen om de inhoudelijke zaken te bekommeren.

Dag 3 en verder
Over de details van de invulling van de uitvaart kunt u in deze dagen met elkaar overleggen en nadenken. Neem de tijd om alles zo goed en zo persoonlijk mogelijk vorm te geven, zodat u in de periode daarna er met voldoening op terug kunt kijken. Onze uitvaartverzorgers staan u graag bij met advies, tips en praktische hulp.  

De dag van de uitvaart
De dag van de uitvaart zelf is vaak emotioneel. Sommige mensen beleven die in een roes. U kunt als nabestaanden dan blindvaren op het draaiboek dat u met onze uitvaartverzorger hebt afgesproken. Hij of zij heeft de regie en zorgt dat alles waardig en volgens uw wensen verloopt, juist ook dan als u zelf door emoties het overzicht niet meer hebt. Ook kunt u de afscheidsplechtigheid door ons laten opnemen zowel middels beeld als geluid.


Waarmee kunnen wij u helpen?

Kies hieronder een onderwerp om meer over te weten te komen: