Crematorium


Een mooi en waardig afscheid is belangrijk voor de nabestaanden. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor crematie. Onze uitvaartleiders brengen u op de hoogte van de vele aspecten die een crematie met zich meebrengt en begeleiden u van begin tot eind met de voorbereidingen en de uitvaart en crematie zelf.

Na de afscheidsplechtigheid in de aula bestaat de mogelijkheid dat een aantal personen de overledene naar de crematieruimte begeleidt. Na de crematie wordt de as zorgvuldig verzameld en tenminste één maand op het uitvaartcentrum bewaard in een urn, volgens wettelijk voorschrift.

Een gedenkplek voor de urn kan zowel thuis als op de begraafplaats worden uitgezocht. Daarnaast kiezen veel families voor het uitstrooien van de as. Op de begraafplaats bevindt zich een speciale plek voor het bijzetten van urnen. Ook is er een strooiveld aanwezig. De Wet op de Lijkbezorging het mogelijk om de urn thuis te bewaren.

Er is een uitgebreide voorraad urnen aanwezig in onze familiekamer, waar u een keuze uit kunt maken. Tevens kunt u een aantal voorbeelden op deze site zien.

Ook bestaat de mogelijkheid om een deel van de as om te zetten in een sieraad, denk aan een ring, hanger of broche.


Waarmee kunnen wij u helpen?

Kies hieronder een onderwerp om meer over te weten te komen: