Cremeren


Sinds november 2015 is cremeren ook mogelijk in de gemeente Hellendoorn. De stichting is aangesloten bij de landelijke vereniging van crematoria (LVC). Informatie over de branchevereniging vindt u op de website van de LVC.

Het crematorium is gebouwd aan de achterzijde van het uitvaartcentrum en vormt één geheel met het bestaande gebouw. De technische installatie is gebouwd volgens de meest moderne technieken en voldoet aan alle milieueisen.

Alle begrafenissen en crematies kunnen in het Uitvaartcentrum plaatsvinden. De doelstelling van het bestuur is om het crematorium kleinschalig te houden, zodat er ruim de tijd is voor de rouwdienst en de crematie. Er is een aparte ruimte waar de urnen en overige grafdecoraties staan opgesteld. Tevens is er de mogelijkheid om de as te verstrooien op de dichtbij gelegen begraafplaats.

Het gebouw is van binnen geheel gemoderniseerd, voorzien van nieuw meubilair en optimaal uitgerust om de uitvaartplechtigheid naar alle wensen van de nabestaanden te kunnen laten verlopen. Vanzelfsprekend kunnen de opbaarkamers zowel voor de begrafenissen als voor de crematies dienst doen. Het dak van de aula is optimaal geïsoleerd, voorzien van een sedumdak en zonnepanelen. De tuin en de bestrating zijn aangepast zodat de inwoners van de gemeente Hellendoorn nu beschikken over een fraai en compleet uitvaartcentrum.

Algemene voorwaarden LVC


Waarmee kunnen wij u helpen?

Kies hieronder een onderwerp om meer over te weten te komen: